21 Kasım 2010 Pazar

Böğürtlen Soslu Cheesecake



Malzemeler  :

Tabanı için ;

  • 1,5 paket Eti Burçak Bisküvi
  • 50 gr tereyağ
  • Yarım bardak süt

Kreması için;
  • 2 paket cream cheese (450gr. kadar) / (Türkiye için labne peyniri?)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 yumurta
  • 1 limon rendesi, ince rendelenmiş
  • 1 paketin 4/3 ü kadar krema
Yapılışı     ;
Hamuru hazırlamak için:
  • erimiş yağı, öğütülmüş bisküvileri kabin içinde karıştırıp yağlanmış kelepçeli pasta kalıbınıza dokun.
  • Bir yemek kaşığı yardımı ile düzleyip bastırın. Bunu yaparken yanlara doğru 2 cm yükseklik bırakın.
  • İçini hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın.
    İç kremasını hazırlamak için:
    • Oda ısısına getirilmiş, yumuşak cream cheese'i düşük hızda mikserde 1 dakika çırpın pütürlüğü gidene kadar.
    • Yavaş yavaş tozşekeri ekleyin ve krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin, 1-2 dakika kadar.
    • Yanlarda kalan creamcheese varsa arada kaşıkla sıyırın.
    • Tek tek eklemek şartıyla yumurtaları düşük hızda çırparak karışıma yedirin.
    • Limon kabuğunu ekleyip hafif karıştırın.
    • Sour cream i ekleyin.
    • Karışım iyi karışmış ama aşırı çırpılmamış olmalı. Çok karıştığı zaman hava kabarcıkları oluştuğu için kabarırken çatlayıp sönmesine sebep olabilir.
    • Soğumakta olan alt hamura karışımı döküp hafifçe titreterek varsa kalan kabarcıkların gitmesini sağlayın.
    • Genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin.
    • Bu şekilde önceden işitilmiş 165C dereceli fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin
    • Bıçakla kenarlarında geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.
    • Kalıptan çıkarıp tabağınıza yerleştirin.
    • Arzuya göre sadede yenebilir. Ancak sosluda güzel oluyor.
    • Ben Böğürtlen Sosu kullandım, ancak çikolata sosuda çok güzel oluyor... Afiyet olsun.....





    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder