5 Kasım 2010 Cuma

çikolata kaplama kurabiyeciklerimm






Malzemeler;

500 gr un
200 gr tereyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Vanilin


Tereyağ ve şekeri iyice karıştırın, diğer malzemeleride ekleyin.(Unu yavaş yavaş ekleyelim) Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediliyor.
Kurabiye hamurumu hazırladıktan sonra kalıpplara şekillerini verelim. 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim Frından çıkan kurabiyeleri soğutalım ve ardından çikolatayı benmari usulü eritelim. Kurabiyeleri erittiğimiz kuvertür çikolataya batıralım. Buzdolabından 10 dk beklettelim vee çıkaralım oda sıcaklığında bırakalım Ben yaptım diye söylemiyorum hımmmmmmm yanii o kadarrrr! :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder