10 Aralık 2010 Cuma

Peynirli Kıtırlar





Canınız hem hafif hemde tuzlu bişeyler çekiyorsa ideal şeyler bu kıtırlar..


Malzemeler;

3,5 su bardağı un
Tuz
Yarım çay bardağı yağ
Ilık su
Peynir

Yapılışı;

Un ve yağı bir kaba alın yavaş yavaş hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Açılabilir bir kıvam elde ettiğinizde dinlenmeye bırakın. 20-25 dk dinlendikten sonra 4 parçaya ayırın ve her bir parçayı tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız yuvarlak hamurları üçgenler şeklinde kesin ve içlerine peynir patates ne isterseniz koyun, fırın tepsisinde görünen şekliyle sarın ve 175 dercede pişirin.

Aynı malzemelerle yoğrulmuş hamura galeta şekli verip fırınlarsanızda mükemmel kıtır çubuklara ulaşırsınız. İçlerine isterseniz biberiye parmesan vs ekleyerek yoğurabilirsiniz. İtalyan restoranlarında önden getirilen kıtırlardan oluyor o zaman.. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder