18 Aralık 2010 Cumartesi

Pespembe Fındıklı Makaronlar

 Makaronun genel yapılış şeklinde her ne kadar badem kullanılsada fındık, fıstık gibi kuruyemişler kullanılarakta yapılabiliyor. Yukarıdaki resimde fındık ve pudra şekerinin rondoda çekilmiş hali var. Aslında başta tereddüt ettim bademmi kullansam acaba diye ama niyeyse pembe ve fındığı pek bi özdeşleştirdim :)



Malzemeler;

90 gr fındık tozu
100 gr pudra şekeri
2 adet yumurta akı
5 kaşık toz şeker
bir çimdik tuz

Kreması;

Çikolata ve süt kreması , bir tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı;

Öncelikle tereyağ ve kremayı benmari usulü kaynatın ve içine çikolataları atın. Kremamızı soğumaya bırakın.

Fındıkları rondoda çekiyoruz.( İncecik olmalı fındıklarımız) Daha sonr pudra şekerini rondoya atıyoruz ve fındıkla birlite çekiyoruz. (Arada rondoyu durdurun ve karışımı havalandırın) Ardından yumurta aklarını bir kasede bir çimdik tuzla 30 sn. kadar çırpın üzerine beş kaşık toz şekerini ekleyin ve krema haline gelene kadar çırpın. Burda bir püf noktası var. Bunu italyan bir makaron ustasından duymuştum.  Püf noktası şu; yumurta aklarını 1-2 gün önceden bir kaseye alın ve buzdolabında bekletin. Makaron yapmaya başlamadan buzdolabından cıkarın oda sıcaklığına getirin ve çırpmaya başlayın. Cidden inanılmaz kabarıyor yumurtalar ve buda makaronlarınızın profesyonel eteklii makaronlar olmasını kolaylaştırıyor. Gerçi ben yukarıdaki makaronlarda bunu yapmadım ama siz kesinlikle deneyin.

Sonra pudra şekerli karışımla yumurta aklarını yavaşça karıştırın. Asla mikserle karıştırmayın. Bu aşamada bir damla gıda boyamızı içine dökün.Tüm malzemeleri cok yavas harketlerle karıştırın. Malzemeler karıştığında sıkma poşedine doldurun ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlaklar şeklinde sıkın.  Burda 2. püf noktası ise tepsiye sıkılan makaronları fırına atmadan önce en az bi saat dışarda bekletmekmiş arkadaşlar italyanlar öle diyo :)) 180 derece fırında 12 dk kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hemen kağıttan ayırmaya çalışmayın parçalarsınız güzelim makaronları..biraz soğusun sabredin :) sonra çıkartın ve çikolatalı kremayı aralarına sürün..

Ha bu arada makaron yapmayı kafasına koyan herkesin Bizim Pastane'yi ziyaret etmesini ve Zinnur hanımın tariflerinede göz atmasını şiddetle tavsiye ederim.
Afiyet olsun !:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder