10 Nisan 2012 Salı

Çikolatalı Kurabiye (Chocolate Cookies)


Merhabalar..

 Sanırım bu havalarda en iyi yapılacak şey kahve ve çikolata tembelliği :) Yatağa mıhlanmış şekilde kalkıyorum şu aralar, üzerimde on kilo yük var gibi...mevsim geçişlerinden olsa gerek. Hasta olmak için en ideal havalar. Umarım sağlıklı bir şekilde sıcak yaz günlerine doğru ilerleriz.

Bugün bir ay kadar önce yaptığım bu cookielerin tarifini paylaşayım dedim. Çocukların çok seveceği cinsten kurabiyeler bunlar. Uzatmadan tarife geçeyim..

Malzemeler

90 gr tereyağ
3/4 su bardağı şeker
1 yumurta
80 gr bitter çikolata
3/4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kakao

Tereyağını küp küp kesip, şekerle birlikte şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.(en az 5 dk) Bu sırada çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz ve hafif ılınmaya bırakıyoruz. Eriyen çikolatayı tereyağlı karışıma katıp mikserle çırpıyoruz. Bu karışıma en son yumurtamızı ekleyip hızlı bir şekilde çırpmaya devam ediyoruz. Burda yumurtayı pişirmemek için hızlı çırpmamız gerekiyor.

Diğer tarafta un, kakao ve karbonatı karıştırıyoruz ve bu kuru karışımı sıvı karışımla birleştiriyoruz. Kurabiye hamurumuz hazır. Pişirmeden önce buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.

Son olarak bir tatlı kaşığı yardımıyla hamurlardan ufak toplar oluşturarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. 180 derece ısıda en fazla 15 dk pişirmeye bırakıyoruz. Sakın pişmedi sanıp daha fazla tutmayın yoksa soğuyunca taş gibi  kurabiyeleriniz olur. :) ( Bu ısıya giren hamur topları yavaş yavaş kendini salıyor ve resimde görülen hali alıyor, bu yüzden kurabiye hamurlarını yassılaştırarak fırına vermeye çalışmayın)

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ah yalnız çocukların mı benim gibi büyüklerin de görünce ayılıp bayıldıklarından ellerine sağlık : )

    YanıtlaSil