23 Ocak 2011 Pazar

Çikolatalı Makaronlar




Malzemeler;

2 yumurta akı
100 gr pudra şekeri
50 gr çekilmiş badem
3 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı şeker
Bir çimdik tuz

Krema; 100 gr çikolata, yarım su bardağı krema

Nasıl yaptım?

Makaron yapmak insanı cidden geren birşey. Eteklendi eteklenmenmedi, köpürdü köpürmedi derken gerim gerim geriliyosun :) gene öyle bir günde yukarda gördüğünüz çikolatalıları yaptım. Fenada olmadı hani :)

Öncelikle bu sefer yumurta aklarını bir gün önceden sarısında ayırıp buzdolabında beklettim. (Bunun yumurta aklarının köpürmesinde yardımcı olduğunu duymuştum bir yerden gerçektende faydası oluyor)

Beklettiğim yumurta aklarını dolaptan çıkardım ve oda sıcaklığına gelmesi için bir süre dışarda beklettim. Bu sırada makaronun ara kremasını hazırlamak üzere yarım su bardağı kremayı ısıttım ve ısınmış kremanın içine 100 gr çikolatayı atıp kremanın ısısında erittim. Soğumaya bıraktım.

Daha sonra file bademimizi ve pudra şekerimizi birlikte robotta çekiyoruz. Arada robotu durdurup karıştırıyoruz ve havalanmasını sağlıyoruz. Yeterince toz haline geldiğinde kenara alalım. Daha sonra yumurta beyazlarını bir çimdik tuzla 30 sn kadar mikserle çırpdıktan sonra 5 kaşık toz şekeri yavaş yavaş ilave edelim ve mikserin hızını arttıralım. Yumurta beyazları katı bir krema haline gelene kadar yaklasık 2 dk kadar cırparlım. Bu işlemden sonra yumurta beyazlarına badem ve pudra şekeri karışımını 3 parti halinde yavaş yavaş ekleyip hafifçe karıştıralım. Tamamen karışınca bırakalım ve sıkma poşedine alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye 2-3 cm büyüklüğünde sıkalım. 

Sıkma işlemi tamamlanınca tepsiyi fırına vermeden makaronları dışarda 30 dk-1 saat arasında bekletelim. Bu süre sonrasında önceden 175 derece ısıtılmış fırında 12-13 dk kadar pişirelim. 

En son kenara alıp soğuttuğumuz kremamızı makaronların arasına sürüyoruz. İşlem tamam :)

6 yorum:

  1. Vuu!
    Great looking! :)
    İyi iş çıkarmışsın Nazlı.
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. tek gerginliğiniz eteklenmeyen köpürmeyen macaronlar olsun:) harika olmuşlar çok pürüzsüz ve başarılu duruyorlar! ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. vauv ellerinize sağlık harika bir görüntü.Ben cesaret edemedim bile denemeye

    YanıtlaSil
  4. Şeymacım cok tesekkürler :)

    Özge aynen katılıyorum tek mutfaktaki gerginlikler hayatın neşesi aslında :)

    Aylin cok tesekkürler.. bende senin saheserlerine bakıyorumda cesaret etmemen blog alemi için kayıp :)

    YanıtlaSil
  5. Fena olmadı mı? Harika olmuş bence. Çok güzel görünüyor. Tutturamadım gitti şu makaronları:(
    Birde seninkini deneyeceğim.Sevgiler canım
    kitchenart-ist

    YanıtlaSil
  6. Beyzacım teşekkür ederim...Seninde mükemmel yapacağına eminim elinden kurtulamaz bence. öpüyorum...Sevgiler

    YanıtlaSil