26 Şubat 2012 Pazar

Muzlu Rulo Pasta




Merhabalar :) Gene güneşli bir pazar ve miskin oturduğum ender anlardan birinde hemen bilgisayarımı alıp bloglarda güzel gezintiler yaptım. Bazen sadece tek bir noktaya bakıp boş boş oturmak istiyorum cidden. Bugün tam da bunu yapacağım. yani umarım! :)

Muzlu pasta tarifimize geçelim. Bu pasta gerek pandispanyası gerek kremasıyla hem çok hafif hemde lezzetli. mutlaka deneyin derim. Özellikle misafir sofralarına yakışır cinsten.. 


Muzlu Rulo Pasta

Pandispanya

4 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
40 gr eritilmiş tereyağ
3/4 su bardağı un
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu

 Beyaz çikolatalı krema

2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
160 gr beyaz çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
Muz dilimleri

Üst kreması:
100 gr krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri

yada hazır paket krem şanti


Pandispanya tarifi:

  • Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayırıyoruz. Beyazları şekerin yarısı ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz. 
  • Diğer tarafta eritilmiş ve soğutulmuş tereyağ, yumurta sarıları, şekerin diğer yarısını çırpıyoruz. 
  • Unu eleyip, kabartma tozu ve vanilyayla karıştırıyoruz. 
  • Son olarak yumurta beyazları, yumurta sarısı karışımını ve kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, vanilya) karıştırıyoruz. 
  • Pandispanya karışımını yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsiye ya da kalıba döküyoruz. 
  • Karışımı spatula yardımıyla yayarak ince ve rulo gibi sarılmaya uygun bir pandispanya elde etmeye çalışıyoruz. Bu yüzden karşımın her tarafa eşit olarak yayılmasına ve düzgün bir dikdörtgen oluşturmasına dikkat edin. Fırına vermeden önce tespsiyi havaya kaldırıp masaya bir kaç kez vurun. Böylece hem hamur tepsiye oranlı bir şekilde dağılmış olacak hemde hava kabarcıkları yok olmuş olacaktır. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. (yanmamasına dikkat edelimç. (Benim fırınımda yaklaşık 10 - 15 dk da pişmiş oluyor) 

Pandispanyamız pişdikten sonra yağlı kağıdı çıkarmadan rulo yapıp yaklaşık bir saat bekletelim. Bu sürenin sonunda pandispanya rulo yapmaya uygun hale gelecektir. Bu aşamada yağlı kağıdı yavaşça çıkarıyoruz.



Krema için:

  • Beyaz çikolata, tereyağ dışında tüm malzeleri çırpın ve ocağa alın. 
  • Muhallebi kıvamına gelen karışımıza son olarak beyaz çikolatalarımızı ve tereyağımızı ekliyoruz. 
  • Kremamızı çok az soğumaya bırakıyoruz. 

Hazır olan pandispanyamıza kremamızı yayıyoruz. Kremanın üzerine küçük muz parçaları serpiyoruz. Pandispanyanın ortasına ise bütün bir muz yerleştiriyoruz. Pandispanyamızı tekrar  rulo yapıyoruz. Rulomuzun düzgün olması için, bu aşamada streç kağıtla sarıp buzdolabında bir süre bekletebiliriz. Bu işlem pastanın daha düzgün bir rulo olmasını sağlayacaktır. 

En son aşama ise krema ve pudra şekerini çırpıp elde ettiğimiz krem şantiyi pastamızın üzerine sürmek. Ben pastanın üzerini çikolata rendesiyle süsledim. Süsleme işi tamamen hayal gücünüze bağlı :) Afiyet olsun....















6 yorum:

  1. bende bayılırım muzlu olan rlo pastaya az ıtu maslaktakı restaurantta yemezdık ask ıle :)

    YanıtlaSil
  2. Çok şık ve leziz bir görüntü, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bizim evin en sevilen pastasıdır..
    Harika görünüyor .
    Ellerine sağlık cnaım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok şık bir pasta olmuş,çota nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş gerçekten.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler :) hem basit ama hem lezzetli bir pasta kesinlikle.

    YanıtlaSil