28 Ocak 2012 Cumartesi




Sonunda kitchenaidimi aldım. Mutluyum :) Evde devamlı bir tarif deneme halindeyiz artık eşimle :) Geçen haftanın talihlisi mermer kek oldu :)

MERMER KEK

150 gr eritilmiş tereyağı
3 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı elenmiş un
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı süt kreması (isterseniz bunu kullanmayıp 1 su bardağı süt kullanabilirsiniz
, evde yarım bir paketim vardı, kullandım)
1.5 su bardağı şeker
25 gr kakao
Kabartma tozu
Vanilin

HAZIRLANIŞI:

Eritilmiş tereyağ, sıvıyağ ve şekeri mikserde iyice çırpıyoruz. Çırpma işlemi sonrası yumurtaları teker teker ekliyoruz. Eklenen her yumurta ardından 1 dk kadar çırpıyoruz karışımı. Yumurtaları tek tek yediriyoruz. Ardından süt ve süt kremasını ekliyoruz. En son elediğimiz unu, kabartma tozunu, vanilini ekliyoruz. Kek karışımının yarısını kek kalıbına döküyoruz.

Kalan kek karışımına kakaoyu ekliyoruz. İyice çırpıyoruz. Kakaolu karışımı da kek kalıbına döküyoruz. Son olarak sade karışımla kakaolu karışımı çatalla hafifçe karşıtırarak kekin kesilince dalgalı bir görünüm almasını sağlıyoruz.

170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz :) Bu arada kek soğudukça tadı daha da oturdu ve daha güzel oldu..bilginize... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder