3 Şubat 2011 Perşembe

Kestaneli Rulo Pasta



Selamlar herkese :) 

Bugün Balıkesirde duruşmam vardı arkadaşlar..duruşmaya girdim çıktım ve dönüşte Bursa'da bir mola verdim. Eee Bursa'ya uğramışken kestane şekerlerini ve bilumum kestane içeren ıvır zıvır almayı ihmal etmedim :) Eve geldiğimde bunları değerlendirmezsem gece rahat uyuyamıyacağımı farkedip en pratik pastalardan biri olan rulo pasta yapmaya karar verdim. Tarifine gelince;

Pandispanya için malzemeler;

1 çorba kaşığı tereyağ
4 yumurta (sarısı ve beyazları ayrılacak)
7 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
bir çay kaşığı kabartma tozu 

Kreması ;

1,5 paket Krem şanti
Bir bardak kestane püresi
80 gr bitter çikolata 

İç malzeme olarak ;

Kestane şekeri 

-Öncelikle yumurtaların sarıları ve beyazlarını ayırıyoruz.
-Yumurta sarısı ve tereyağ ve 2 çorba kaşığı şekeri iyice çırpıyoruz. 
- Diğer yanda yumurta beyazlarını 1 çimdik tuzla 30 sn çırpıp 4 corba kaşığı şekeride ilave ederek katı bir krema kıvamını alana kadar mikserle yüksek hızda çırpıyoruz.
- Yumurta sarılarına kakao, un ve kabartma tozumuzuda ilace ederk karıştırıyoruz.
-Bu karışımı yumurta beyazları ile el blenderıyla yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Geniş dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip, karışımı döküruz. Kaşıkla her yere eşit miktarda yayılmasını sağlıyoruz.
-Önceden ısıtılmış 175 derce fırında pişiriyoruz. 
-Kek piştiğinden fırından cıkartıp yaglı kagıtla birlikte keki rulo yapıyoruz ve keki sogumaya bırakıyoruz.

Krema ;

1,5 paket krem şantiyi 1-1,5 su bardağı sütle çırpıyoruz. İçine kestane püresini atıp mikserle çırpmaya devam ediyoruz. Diğer yanda çikolatayı benmari usulü eritip ılınmasını sağladıktan sonra erimiş çikolatayı kestaneli krem şantimize döküyoruz. Bir süre daha çırpıp kenara alıyoruz. 

Dinlendirmek için rulo yaptığımız keki açıp içine kremamızın yarısını döküyoruz. Ortasına kestane şekerlerimizi yayıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt yardımıyla birlikte tekrar rulo yapıyoruz. Bir yandanda yağlı kağıdı kekin üzerinden ayırıyoruz. En son olarakta kalan kremamızı rulomuzun etrafına sürüp, istediğimiz şekilde süslüyoruz. 

Üzerine çikolata parçaçığı, hindistan cevizi gibi çeşitli malzemeler döküp süsleyebilirsiniz.. 

Sevgiler.......














7 yorum:

  1. kestaneye bayılırım bugün ben de pilavını yaptım. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık pek lezzetli görünüyor. sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. yok yok anam bu memlekette kestane bende ekrana bakip bakip ic geciriyorum:)ellerineize saglik harika gorunuyor sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Annem Balıkesir lidir:) Kucuklugumde cok gittik oraya.
    Pasta da pek hos duruyor ellerinize saglık,
    sevgiler,

    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  5. Ne denilebilir ki kestaneye bayılırım.Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Ama bu görüntüyü gördükten sonra, simdi de ben uyuyamayacagim... En sevdigim pastalardan biridir Kestaneli Pasta... Ellerine saglik arkadasim.... Hele o kestane sekerleri... Onlar benim elimde olaydi, pastaya kadar varamazlardi... Ahhh Bursa ah...

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil