Malzemeler :
Tabanı için ;
- 1,5 paket Eti Burçak Bisküvi
- 50 gr tereyağ
- Yarım bardak süt
Kreması için;
- 2 paket cream cheese (450gr. kadar) / (Türkiye için labne peyniri?)
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 yumurta
- 1 limon rendesi, ince rendelenmiş
- 1 paketin 4/3 ü kadar krema
Yapılışı ;
Hamuru hazırlamak için:
- erimiş yağı, öğütülmüş bisküvileri kabin içinde karıştırıp yağlanmış kelepçeli pasta kalıbınıza dokun.
- Bir yemek kaşığı yardımı ile düzleyip bastırın. Bunu yaparken yanlara doğru 2 cm yükseklik bırakın.
- İçini hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın.
İç kremasını hazırlamak için:
- Oda ısısına getirilmiş, yumuşak cream cheese'i düşük hızda mikserde 1 dakika çırpın pütürlüğü gidene kadar.
- Yavaş yavaş tozşekeri ekleyin ve krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin, 1-2 dakika kadar.
- Yanlarda kalan creamcheese varsa arada kaşıkla sıyırın.
- Tek tek eklemek şartıyla yumurtaları düşük hızda çırparak karışıma yedirin.
- Limon kabuğunu ekleyip hafif karıştırın.
- Sour cream i ekleyin.
- Karışım iyi karışmış ama aşırı çırpılmamış olmalı. Çok karıştığı zaman hava kabarcıkları oluştuğu için kabarırken çatlayıp sönmesine sebep olabilir.
- Soğumakta olan alt hamura karışımı döküp hafifçe titreterek varsa kalan kabarcıkların gitmesini sağlayın.
- Genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin.
- Bu şekilde önceden işitilmiş 165C dereceli fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin
- Bıçakla kenarlarında geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.
- Kalıptan çıkarıp tabağınıza yerleştirin.
- Arzuya göre sadede yenebilir. Ancak sosluda güzel oluyor.
- Ben Böğürtlen Sosu kullandım, ancak çikolata sosuda çok güzel oluyor... Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder