Kakaolu Pandispanya tarifi;
Malzemeler ;
- 4 Adet Yumurta
- · 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
- · 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
- · 2 Yemek Kaşığı Kakao
- · 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- · 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- · 1 Paket Kabartma Tozu
- · 1 Paket Vanilya
Kreması için;
200 gr kremayı ısıtın, içine 200 gr bitter çikolata atın ve karıştırın. Daha yoğun bi kıvam için bu karışıma bir paketten biraz az toz krem şanti attım ve karıştırdım. Bu karışımı bir süre buzdolabında beklettim. Ve krema hazır...!!
Unutulmaması gereken diğer şey ; pandispanya fırından cıktıktan sonra en az 4-5 saat soğutulmalı ve sonra ortası kesilmeli..Kremanın sürülmesi işlemide bu esnada yapılmalı. Sıcakken yaparsanız kekiniz parçalanır.
Aralarına ve en üstüne vişneden hazırladığım sosu döktüm.. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder