Bizim evde çok sevilen bir tarifi paylaşmak istiyorum. Elmalı turtayla kapışır yani o kadar söyliyim :)
Elmalı Kırıntı Kek (Apple Clumble Cake)
Malzemeler
Kek için;
80 gr tereyağ
2 yumurta
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kırıntı için;
70 gr tereyağ
1 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
Birr çimdik tuz
İç harcı;
3 adet Elma
yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Yapılışı;
- Öncelikle kekimizin kırıntı kısmını yapıyoruz. Tereyağımızı buzdolabında soğutup, küp küp kesiyoruz. Mutfak robotumuza tüm malzemeleri koyuyoruz.Küçük taneler alana kadar bu işleme devam ediyoruz. Hazır olan hamur tanelerini oda sıcaklığında ısınmasına izin vermeden buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kek yapımı için oda sıcaklığında tereyağ ve pudra şekerini 5 dk kadar çırpıyoruz. Ardından yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Diğer tarafta unumuzu, kabartma tozunu eleyerek kuru malzemeleri hazırlıyoruz. En son kuru malzemeleri sıvı malzemelerle karıştırıyoruz.
- Elmalarımızı küp küp doğruyoruz. Cevizleri ekliyoruz. Hiç pişirmeden elmaların üzerine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri dökerek harmanlıyoruz. Bu sayede elmalar kekin içinde karamelize oluyor.
- Son olarak yağladığımız ya da yağlı kağıtla kapladığımız kabımıza (ben 25 cmlik yuvarlak kalıp kullandım) önce kek karışımımı döküyoruz. Ardından elmaları kekin üzerine yayıyoruz. Son olarak buzdolabından çıkardığımız kıtır hamurları yayıyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz.
annem de çok sever bu tarifi kaydettim bile teşekkürler
YanıtlaSilçok güzel görünüyor tarçında yakışır buna ellerine sağlık canım
YanıtlaSil