21 Kasım 2010 Pazar

Böğürtlen Soslu Cheesecake



Malzemeler  :

Tabanı için ;

  • 1,5 paket Eti Burçak Bisküvi
  • 50 gr tereyağ
  • Yarım bardak süt

Kreması için;
  • 2 paket cream cheese (450gr. kadar) / (Türkiye için labne peyniri?)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 yumurta
  • 1 limon rendesi, ince rendelenmiş
  • 1 paketin 4/3 ü kadar krema
Yapılışı     ;
Hamuru hazırlamak için:
  • erimiş yağı, öğütülmüş bisküvileri kabin içinde karıştırıp yağlanmış kelepçeli pasta kalıbınıza dokun.
  • Bir yemek kaşığı yardımı ile düzleyip bastırın. Bunu yaparken yanlara doğru 2 cm yükseklik bırakın.
  • İçini hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın.
    İç kremasını hazırlamak için:
    • Oda ısısına getirilmiş, yumuşak cream cheese'i düşük hızda mikserde 1 dakika çırpın pütürlüğü gidene kadar.
    • Yavaş yavaş tozşekeri ekleyin ve krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin, 1-2 dakika kadar.
    • Yanlarda kalan creamcheese varsa arada kaşıkla sıyırın.
    • Tek tek eklemek şartıyla yumurtaları düşük hızda çırparak karışıma yedirin.
    • Limon kabuğunu ekleyip hafif karıştırın.
    • Sour cream i ekleyin.
    • Karışım iyi karışmış ama aşırı çırpılmamış olmalı. Çok karıştığı zaman hava kabarcıkları oluştuğu için kabarırken çatlayıp sönmesine sebep olabilir.
    • Soğumakta olan alt hamura karışımı döküp hafifçe titreterek varsa kalan kabarcıkların gitmesini sağlayın.
    • Genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin.
    • Bu şekilde önceden işitilmiş 165C dereceli fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin
    • Bıçakla kenarlarında geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.
    • Kalıptan çıkarıp tabağınıza yerleştirin.
    • Arzuya göre sadede yenebilir. Ancak sosluda güzel oluyor.
    • Ben Böğürtlen Sosu kullandım, ancak çikolata sosuda çok güzel oluyor... Afiyet olsun.....





    El yapımı, katkısız butik çikolatalar





    Bayramda ailemin yanına Yalova'ya gittim. Giderkende evdekilere bayrama çikolata almamalarını tembihledim. Doğal olarak bir marketten ya da pastaneden çikolata alacağımı zannetmişler, oysa kii tüm çikolataları ellerimle yaptım. Bu kadar beğenileceğini düşünmemiştim, hepsi tüketildi.

    Gelelim tariflerine;

    Yuvarlak top şeklinde olanlar truffle adını verdiğimiz trüf çikolata. Malzemeleri yazıyorum dikkat :) İç malzemesi için 100 gr kremayı kaynatın 200 gr çikolarayı sıcak kremanın içinde eritin sonra buz dolabına koyup sertleşmesini bekleyin. Sertleştikten sonra dolaptan cıkarın ve elinizle ceviz büyüklüğünde toplar oluşturun. Sonrasındada bu topları benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayın. Bu kısım isteğe bağlı, eğer isterseniz bu topları hindistan cevizi, kakao, ya da çekilmiş fındık gibi kuruyemişlerede bulayıp servis edebilirsiniz..

    En üste gördüğünüz resimde ise badem taneleri ve eritilmiş beyaz ve sütlü çikolatanın karışımından oluşan crunchy diye tanımladığım çikolatalar var. Bunlarda gayet basit; elimizde olması gerekenler yanlızca kuvertür çikolata ve iri kıyılmış badem..bu iki maddeyi karıştırın ve kaşık yardımı ile yağlı bir kağıt üzerine küçük parçalar halinde ayırarak dökün, oda sıcaklığında soğutabilirsiniz.. 

    Afiyet olsun..:)



    Vişneli Çikolatalı Pasta




    Kakaolu Pandispanya tarifi;

    Malzemeler ;
    •    4 Adet Yumurta
    • · 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
    • · 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
    • · 2 Yemek Kaşığı Kakao
    • · 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
    • · 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
    • · 1 Paket Kabartma Tozu
    • · 1 Paket Vanilya
    Pandispanya farklı şekillerde yapılabilir. Ben bu pastada yukarıdaki malzemeleri kullanarak yaptım. Bir siteden aldığım tarifti. Gayette güzel oldu. Püf noktalarını veriyorum :) Öncelikle yumurta beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazları ve şekerin yarısını (2 fincan) cam bir kasede kar haline gelene kadar çırpın (Mikserle olması daha pratik) Sonrasında ayrı bir kasede yumurta sarıları, kalan şeker, kaynar suyu eriterek çırpın.Şeker eriyince içine unu kabartma tozunu vanilyayı koyun ve hafifçe çırpın. En son işlem kar halindeki yumurta beyazları ile diğer karşımı karıştırmak. Burda mikser kullanmayın. Hafifçe çırpın ve çok uzun sürdürmeyin. Bu karışımı yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökün. 180 derece fırında 35 dk kadar pişirin.

    Kreması için;

    200 gr kremayı ısıtın, içine 200 gr bitter çikolata atın ve karıştırın. Daha yoğun bi kıvam için bu karışıma bir paketten biraz az toz krem şanti attım ve karıştırdım. Bu karışımı bir süre buzdolabında beklettim. Ve krema hazır...!!

    Unutulmaması gereken diğer şey ; pandispanya fırından cıktıktan sonra en az 4-5 saat soğutulmalı ve sonra ortası kesilmeli..Kremanın sürülmesi işlemide bu esnada yapılmalı. Sıcakken yaparsanız kekiniz parçalanır.

     Aralarına ve en üstüne vişneden hazırladığım sosu döktüm.. Afiyet olsun!

    Gül ve kalpli kurabiyeler




    9 Kasım 2010 Salı

    Havuçlu beyaz lahanalı salata


    Kış kapıyı çalınca doğal olarak herkes aman kilo almayayım derdine düştüğünden bloğuma "Fit tarifler" ekleyeyim dedim. Yukarıda gördüğünüz salatanın kabaklı havuçlu versiyonuda harika oluyor. Ancak evde beyaz lahana mevcuttu ve bu şekilde yaptım. Böylede gayet lezzetli oldu. Üstelik lahana toksinleri atmamıza çok yardımcı bir yiyecek olduğundan her koşulda tüketilmesinde yarar var. Lahanayı yemek olarak sevmeyenler dahi salata şeklinde tüketmeyi seviyor..

    Malzemeler;

    2 orta boy havuç
    İnce kıyılmış beyaz lahana
    Bir kase süzme yada suyu alınmış yoğurt
    Bir çay kaşığı mayonez
    Bir tutam tuz
    Kırmızı biber
    Arzuya göre ceviz parçacıkları

    Yapılışı;

    Havuşları rendeliyoruz. Beyaz lahanaları ince ince kıyıyoruz. Sarımsak yoğurt, mayonez, tuzla karıştırıyoruz. Karışımı salata tabağımıza alıp üzerine ceviz ve kırmızı biberleri serpiyoruz...

    Yukarıda bahsettiğim gibi bunun kabak ve havuçlu versiyonu biraz daha farklı..havucu ve kabağı rendeleyip cok az zeytinyağı dökülmüş tavada hafif kavurup öldürüyorum. Sonra soğutup yogurt ve mayonezle karıştırıyorum. Buda cokk güzel ve hafif oluyor.. Tavsiye ediyorumm :)

    6 Kasım 2010 Cumartesi

    Düğün Kurabiyelerim. Vol.1




    Elimde kısıtlı renk şeker hamuru seçeneğim olduğundan şimdilik kırmızı yogunluklu yaptığım kurabiyecikler...Bu kurabiyeleri asetat poşetlere koyupp yanınada bir miktar draje şekerle birlikte sevdiklerinizze dağıtıyosunuz..

    Beyazz ve pembe hamurlarımı aldığımda çok daha farklı modeller yapıcamm....Şimdilik bunlarla idare edin, yakındaa orjinal ve çokk şirin modellerrri paylaşıcam sizinle..

    5 Kasım 2010 Cuma

    çikolata kaplama kurabiyeciklerimm






    Malzemeler;

    500 gr un
    200 gr tereyağ
    1,5 su bardağı pudra şekeri
    1 yumurta
    Vanilin


    Tereyağ ve şekeri iyice karıştırın, diğer malzemeleride ekleyin.(Unu yavaş yavaş ekleyelim) Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediliyor.
    Kurabiye hamurumu hazırladıktan sonra kalıpplara şekillerini verelim. 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim Frından çıkan kurabiyeleri soğutalım ve ardından çikolatayı benmari usulü eritelim. Kurabiyeleri erittiğimiz kuvertür çikolataya batıralım. Buzdolabından 10 dk beklettelim vee çıkaralım oda sıcaklığında bırakalım Ben yaptım diye söylemiyorum hımmmmmmm yanii o kadarrrr! :))

    Taraftar kurabiyeleriim


    Bride to be Kurabiye Denemelerim no.1
















     Evetttt arkadaşşlar.. Bunlar bride to bee kurabiye denemelerimin ilki oldu.. Çok daha güzellerini yapıp sizinle paylaşıcam, zira haftaya yeni malzemelerimi gıda boyalarımı kalıplarımı almak için sıkı bi alışveriş yapıcam :),

    Kurabiye tarifimm ;

    250 gr tereyağ ya da margarin
    2 yumurta
    1 paket pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilin
    3,5 su bardağı un
    1 su bardağından biraz az buğday nişastası

    Un hariç tüm malzaleri koyup yoğurun, sonra azar azar unu ekeyerek ekleyin.. Hamuru yoğurmaya devam edin, kıvam aldığından buzdolabına kaldırım yarım saat bekletin..

    Buzdolabından cıkarttıktanm sonra 0.5 kalınlıgında (ben gözkararı açtım) oklavayla açın. Sonrada Kurabiyeleri şeker hamuruyla yaratıcılığıza göre süsleyin..

    Şeker hamurunu yapıstırmak için glikozz,, glikoz evinizde yoksa bal, ya da şekerli su kullanabilirsiniz..

    Mutlu umutluu günler..!!

    Fındıklı kurabiyeleriimm



     
    Malzemeler;

    3 su bardağı un
    200 gr tereyağ
    1 yumurta
    Yarım bardak pudra şekeri
    4/3 bardak toz şeker
    Yarım su bardağı mısır nişastası
    1 su bardağı çekilmiş fındık
    1 paket vanilin
    1 paket kabartma tozu

    Yumurta, tereyağ ve şekerleri elle yoğuralım. Sonra bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım. Hamurumuzu 30 dk oda sıcaklığında bekletelim. En son elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerlerine çatalla hafifçe bastırarak şekil verelim. 180 derece fırında pişirelim. Son olarakta üzerine pudra şekeri serpelim....

    Afiyet olsun...

    Romantikk Cupcakkess:)



    Eveeet...bunlardaa kırmızı beyaazz kremalı cupcakelerr....Cupcakelerin hamurları piştikten sonra..üzerini kremayla süsledimm.. Sonrada 1 çay bardağı pudra şekeri, bir yemek kaşığı su, birkaç damla limon suyunu karıştırarak kar haline getirdiğim karşımı kırmızı gıda boyasıyla karıştırdım ve üstlerini süsledim..

    Bu süsleri daha pratik olan Migros, tansaş gibi marketlerde satılan tüp gıda süslemelerri ilede yapabilirsiniz....

    Romantik günlerrrrr dilerimmm... :)

    Çikolatalı ve kremalı cupcakeelerimm :)





    Bugün Kartal adliyesinde işim vardıı, ee doğal olarak işim bittiği gibi ofise değill eve geldimm.. Saat 5 gibi evdeyydimm.. Ne yapsam ne yapsam derken kendimi mutfakta cupcakee hamuru çırparkennn buldum..:)) Bi çeşit terapiii :)

    Herneyse hayat hikayemi anlattıktan sonra tarif verme zamanı..

    Hamur için;

    2+1/4 bardak un
    1+1/3 bardak şeker
    1 paket kabartma tozu
    1 tutam tuz
    50 gr tereyağ+1/2 su bardağı sıvı yağ
    1 bardak süt
    1 paket vanilin ya da vanilya aroması
    3 yumurta 

    Un, şeker, kabartma tozu, tuzu hafifçe karıştırın, ardından yağ, süt, vanilini ekleyin bunları 1 dk karıştırın ve, en son yumurtaları tek tek ekleyin...tüm karışımı 1 dk daha karıştırarak cupcake kalıplarına dökün...200 derecede 20-25 dk pişirinn.. ben böle yaptım :)

    Üzeri içinse çikolatalılar için benmari usulü çikolatalarıı eritip, güzelce üstlerine döktüm, en üstünüde kendi yaptığım beyan çıkolata parcaları ile süsledim..

    Kremalılar içinse 1 kap çiğ krema ile 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekerini çırpın ve yaglı kagıttan yaptıgınız torbayla yada buna benzer her hangi bir aletle ustlerine sıkın (Hazır krem şantide kullanılabilir)

    Afiyet olsun.....

    2 Kasım 2010 Salı

    Peanut Butter Chocolate Roches (Fıstık Ezmeli Çikolata)

    İnanılmaz biiirr tatt!! Fıstık ezmesi ve tane fıstık parçalarıylaa çikolatanın mükemmel uyumu..benim favorilerimdenn.....

    Benim tarifim şu arkadasşlarr ; benmari usulü kuvertür çikolatmı erittimm (çok sıcak olmıcak hafif erimeye başlayınca alın ocaktan kendiliğinden karıştırarak eritin) sonra içine bir güzeeelll fıstık ezmessii karıştırdımm.. onun içinede biraz cornflakess ve biraz çekilmiş fıısstıkk ! ııııımmmmmmmmmmm!!!

    1 Kasım 2010 Pazartesi

    Şeker hamur kaplama pasta denemelerim




    Şu ara şeker hamuru yapılan süslemelere merak sardım. Önce hayvan figürleri ile başlamaya karar verdim. İlk denemem yukarıda gördüğünüz pembe ayıcık figürlü pasta. Bayramda teyzemin kızı Beyza ve ikizleri Faruk ile Enes bize geldiler. Tabi bunları görünce kendilerinden geçti yavrucaklar :) Çocuk olmak varmış ne diyim.. :)
    Dediğim gibi bunlar ilk denemelerim, ilerleyen zamanlarda farklı şekil ve tadlarda pastalar yapmaya kararlıyım...

    Chocolate Truffleess!!!


     Truffle (Trüf çikolata) en önemli özelliğii endorffinnn dolgulu olmaları :)) yerkenn insan kendinden geçiyor.. .Kakaolu, hindistan cevizli, kahveli, pudra şekerli, likörlü, karamelli, tahinli, fıstık ezmelii vs...gibi uzayıp giden isteğe göre her çeşit yapılabilir...Bu çikolataları ister bu şekliyle servis edebilir isterseniz de altlarına çubuklar takıp şık ve uzun bir kasenin içinde servis edebilirsiniz..

    Çubukklu truffleları en kısa zamanda yapıp resimlerini sizinle paylaşacağım...Sonrasında da likörlüüü, viskilii çeşit çeşit trufflelarrı göreceksiniz blogumda.. Sevgiler....